Το πρώτο παιδικό καθισματάκι με αερόσακους

8 Shares

Το πρώτο παιδικό καθισματάκι με αερόσακους: H Μaxi-Cossi λανσάρισε ένα παιδικό καθισματάκι που διαθέτει ενσωματομένους αερόσακους για ακόμα μεγαλύτερη προστασία…

Οι δυνάμεις, που αναπτύσσονται σε μία μετωπική σύγκρουση με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα είναι πολύ μεγάλες και επιβαρύνουν τον τρυφερό αυχένα ενός παιδιού, ιδιαίτερα αν δεν χρησιμοποιεί καθισματάκι αντίθετης φοράς τοποθέτησης.

‘Ετσι έχουμε αρκετές περιπτώσεις παιδιών με σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι, στην σπονδυλική στήλη και στον αυχένα, ακόμη και αν χρησιμοποιούν ειδικά καθισματάκια.

Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα είχαμε τραγικά αποτελέσματα – ακόμη και θανατηφόρα περιστατικά – αν δεν προστατεύονταν οι μικροί επιβάτες από παιδικά καθισματάκια.

Η παρουσίασε όμως ένα καινοτόμο παιδικό καθισματάκι, που υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, καθώς μειώνει έως και 55% τις ασκούμενες δυνάμεις πάνω στους μικρόσωμους επιβάτες σε περίπτωση ατυχήματος.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ενσωμάτωση δίδυμων αερόσακων, οι οποίοι φουσκώνουν αστραπιαία κατά τη σύγκρουση χάρη στην ύπαρξη ειδικών αισθητήρων και ξεφουσκώνουν άμεσα μετά από αυτήν.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, τα καινοτόμα airbags συγκρατούν ιδανικά τον αυχένα και το κεφάλι του παιδιού και μειώνεται δραστικά η πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού του.

Το συγκεκριμένο καθισματάκι είναι μάλιστα περιστρεφόμενο, για να διευκολύνει το δέσιμο των ζωνών, ενώ λανσαρίστηκε ήδη σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες με τιμές γύρω στα 650 ευρώ.

Μπορεί να είναι κάπως ακριβό, αλλά όπως και να το κάνουμε εδώ μιλάμε για την ασφάλεια των παιδιών μας.

Η ασφάλεια του βέβαια μένει να αποδειχθεί και στα crash tests, που πρόκειται να κάνουν το επόμενο διάστημα ανεξάρτητοι οργανισμοί και φορείς με το καινοτόμο παιδικό καθισματάκι.

Το πρώτο παιδικό καθισματάκι με αερόσακους

Βάζετε σωστά το παιδικό κάθισμα;

Related Posts

Η Ford θα καταργήσει 7.000 θέσεις εργασίας
Η Ford θα καταργήσει 7.000 θέσεις εργασίας
Καροτσάκι supermarket από Ford
Καροτσάκι supermarket από Ford
Φρένο στους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα
Φρένο στους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα
Τι λέει η Huawei για το μπλόκο της Google
Τι λέει η Huawei για το μπλόκο της Google
виагра купить в интернет магазине

magazinpoliva.kiev.ua
Αρέσει σε %d bloggers: