Ο θόρυβος των αυτοκινήτων προκαλεί έμφραγμα;

Ο θόρυβος από την κίνηση των οχημάτων, αυξάνει τις πιθανότητες εμφράγματος

Σύμφωνα με μία νέα επιστημονική έρευνα, ο θόρυβος από την κίνηση των οχημάτων που περνούν κοντά από τα σπίτια, αυξάνει την πιθανότητα εμφράγματος των κατοίκων αυτών.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το 4% των συνολικών θανάτων από έμφραγμα στην Δανία, προκαλείται από τον θόρυβο της κίνησης των αυτοκινήτων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μέτε Σόρενσον της Δανικής Εταιρίας Καρκίνου, μελέτησαν 50.000 περιπτώσεις για μία σχεδόν δεκαετία και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, κατά μέσο όρο, για κάθε δέκα ντεσιμπέλ αυξημένου θορύβου από την οδική κυκλοφορία αυξάνεται κατά 12% ο κίνδυνος εμφράγματος.

«Πιστεύουμε ότι ο θόρυβος από την κίνηση των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στη διάρκεια της νύκτας, επειδή διαταράσσει τον ύπνο», δήλωσε η Σόρενσον. Αλλά, πρόσθεσε, γενικότερα, σε οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου, η έκθεση στον θόρυβο της κυκλοφορίας αυξάνει τις ορμόνες του στρες στον οργανισμό, πράγμα που, με τη σειρά του, αυξάνει τον καρδιολογικό κίνδυνο.

Ο πραγματικός κίνδυνος με το συγκεκριμένο είδος θορύβου, όπως είπε η Μέτε Σόρενσον, είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι εξοικειώνονται μαζί του και παύουν να τον συνειδητοποιούν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρνητική επίπτωση στην υγεία τους.

Ο θόρυβος δεν αναγνωρίζεται γενικά από τις κοινωνίες ως κίνδυνος για την υγεία στο βαθμό που πρέπει, όπως επεσήμαναν οι ερευνητές, αν και οι Ευρωπαίοι είναι πιο ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα σε σχέση με άλλες περιοχές της Γης.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ο κίνδυνος για την υγεία αυξάνεται όταν ο θόρυβος ξεπερνά τα 60 ντεσιμπέλ, ενώ η νέα έρευνα δείχνει ότι ο κίνδυνος αυξάνεται σταδιακά ανάμεσα στα 40 και τα 80 ντεσιμπέλ. Δέκα ντεσιμπέλ θορύβου είναι αρκετά για να διακόψουν μία συνομιλία, ενώ 85 ντεσιμπέλ είναι συνήθως το ελάχιστο επίπεδο θορύβου στο οποίο απαιτείται ακουστική προστασία σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Οι Δανοί επιστήμονες συστήνουν σε όσους ζουν κοντά σε έντονη οδική κυκλοφορία, να κοιμούνται στο πιο ήσυχο δωμάτιο του σπιτιού τους ή, ακόμα καλύτερα, να μονώσουν το σπίτι τους από τους ήχους του περιβάλλοντος.

Related Posts

Τα 10 πιο εντυπωσιακά πάρκινγκ του κόσμου
Τα 10 πιο εντυπωσιακά πάρκινγκ του κόσμου
Φρένο στους νέους οδηγούς
Φρένο στους νέους οδηγούς
Η Ferrari βγάζει βιβλίο
Η Ferrari βγάζει βιβλίο
Η Porsche σταματά να πουλά ντιζελοκίνητα οχήματα
Η Porsche σταματά να πουλά ντιζελοκίνητα οχήματα
www.optiontradingstrategies.net

https://www.poliv.ua/

Был найден мной популярный веб сайт с информацией про https://eva-mebel.com.ua.
Αρέσει σε %d bloggers: