Μεγάλη ανάκληση ντιζελοκίνητων ΒΜW

Μεγάλη ανάκληση ντιζελοκίνητων ΒΜW

Μεγάλη ανάκληση ντιζελοκίνητων ΒΜW: Ανακαλεί περίπου 1 εκατ. ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα η BMW

Ένα ενδεχομένως ελαττωματικό στοιχείο στο κύκλωμα ανακύκλωσης καυσαερίων των κινητήρων πετρελαίου της αναγκάζει τη BMW να προχωρήσει και πάλι σε ανάκληση ακόμη ενός εκατομμυρίου ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων της.

Η δυσλειτουργία του συγκεκριμένου στοιχείου μπορεί να οδηγήσει στη διαρροή από το ψυγείο της ανακύκλωσης καυσαερίων, η οποία μπορεί μαζί με τυχόν υπολείμματα λιπαντικού να αναφλεγεί από τα καυτά καυσαέρια.

Η BMW δήλωσε ότι έρχεται σε επαφή με αντιπροσωπείες, οι οποίες με τη σειρά τους θα επικοινωνήσουν με ιδιοκτήτες των οχημάτων που αφορά η ανάκληση, για να κανονίσουν έλεγχο των αυτοκινήτων τους.

“Το κύκλωμα ανακύκλωσης καυσαερίων θα ελεγχθεί και αν υπάρχει πρόβλημα θα αλλαχθούν τα ανταλλακτικά του”, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τον Αύγουστο η BMW είχε ανακαλέσει στην Ευρώπη και σε ορισμένες χώρες της Ασίας περισσότερα από 480.000 οχήματα με το ίδιο πρόβλημα και είχε ζητήσει συγγνώμη στην Νότια Κορέα καθώς περίπου 30 αυτοκίνητα στη χώρα είχαν πάρει φωτιά.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε ελέγχους σε περισσότερα ντιζελοκίνητα οχήματα και εντόπισε “τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο” εκδήλωσης φωτιάς σε κάποια από αυτά.

Η τελευταία αυτή ανάκληση ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των οχημάτων που έχουν ανακληθεί σε περίπου 1,6 εκατ. σε όλο τον κόσμο.

Καρκινογόνες ουσίες τα καυσαέρια των κινητήρων diesel

Έκκληση BMW σε ΗΠΑ να μην επιβάλλουν δασμούς

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Posts

Η βασική αιτία στα τροχαία ατυχήματα
Η βασική αιτία στα τροχαία ατυχήματα
Μειώσεις εισφορών για 250.000 ασφαλισμένους
Μειώσεις εισφορών για 250.000 ασφαλισμένους
14 κινήσεις που φανερώνουν ξέπλυμα χρήματος
14 κινήσεις που φανερώνουν ξέπλυμα χρήματος
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: