Επιστρέφει και το θρυλικό Microbus της Volkswagen

Η Volkswagen ετοιμάζει την αναβίωση του θρυλικού Microbus, το οποίο έρχεται να προστεθεί στην γκάμα με τα ηλεκτρικά μοντέλα της φίρμας…

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, δήλωσε επίσημα στο Pebble Beach Concours d’Elegance ότι η αναβίωση του θρυλικού Microbus (T1) είναι ένα από τα προγράμματα που έχουν ήδη εγκριθεί.

Ωστόσο, θα ενταχθεί στην οικογένεια των I.D., δηλαδή της ηλεκτρικής γκάμας της γερμανικής εταιρείας. Το νέο μοντέλο θα μπει στην πρίζα και συγκεκριμένα θα βασίζεται στο πρωτότυπο I.D. BUZZ concept.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο I.D. BUZZ είχε κάνει την εμφάνισή του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο και θα μπει στην παραγωγή το 2022.

Oι μπαταρίες του μοντέλου παραγωγής θα βρίσκονται στο δάπεδο και ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι μικρός σε διαστάσεις για την εξοικονόμηση πολύτιμου χώρου.

Οι εξωτερικές διαστάσεις φτάνουν τα 4,94 μέτρα μήκος, 1,97 μέτρα πλάτος και 1,96 μέτρα ύψος.

Όσο για το εσωτερικό του, θα είναι αρκετά ευρύχωρο χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο. Τα καθίσματα της καμπίνας θα είναι προσαρμόσιμα ανάλογα με τα γούστα του χρήστη, κάτι που ήταν αναμενόμενο μιας και θα διαθέτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1948 ήταν η χρονιά που η Volkswagen κατασκεύασε το πρώτο Microbus (T1), ενώ η δεύτερη γενιά (T2) έμεινε στην παραγωγή μέχρι και το 2013.

Related Posts

Πόσα σκάνε οι τουρίστες σε κάθε χώρα
Πόσα σκάνε οι τουρίστες σε κάθε χώρα;
Μπορούν να μας χακάρουν τις κάρτες
Μπορούν να μας χακάρουν τις κάρτες;
Τι παίζει με αφορολόγητο - κάρτες
Τι παίζει με αφορολόγητο – κάρτες;
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων – Καιρός
Αρέσει σε %d bloggers: