Ανασφάλιστα ΙΧ

Ανασφάλιστα ΙΧ: Και τώρα τα πρόστιμα!!!

14 Shares

Ανασφάλιστα ΙΧ: Από τις 24 Μαρτίου τρέχει αντίστροφα ο χρόνος που η ΑΑΔΕ θα κάνει την νέα διασταύρωση και θα στείλει τα νέα ραβασάκια με τα πρόστιμα!!!

Στις 23 Μαρτίου έληξε η προθεσμία μέσα στην οποία οι κάτοχοι των ανασφάλιστων οχημάτων είχαν τη δυνατότητα να ασφαλίσουν τα αυτοκίνητά τους.

Τώρα πλέον ξεκινάει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ο νέος έλεγχος για να βρεθούν οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων ΙΧ.

Πλέον οι… ανασφάλιστοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα από 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, αλλά και με ποινικές κυρώσεις.

Από τις 24 Μαρτίου και μετά έχει αρχίσει να τρέχει ο χρόνος που η θα ξεκινήσει ένα νέο γύρο διασταυρώσεων προκειμένου να εντοπίσει τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους.

Το ύψος του χρηματικού προστίμου έχει καθοριστεί σε 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά, 150 ευρώ για δίκυκλα από 251 κυβικά και άνω, 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά και 250 ευρώ για αυτοκίνητα από 1.001 κυβικά και άνω.

Το ύψος του προστίμου θα υπολογίζεται με βάση το είδος και τον κυβισμό του οχήματός τους.

Η πρώτη διασταύρωση έφερε ιστορικό ρεκόρ στην ασφάλιση ΙΧ

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ κατά το διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιούνιο του 2017, οπότε και διενεργήθηκε η πρώτη διασταύρωση, οι ασφαλίσεις οχημάτων αυξήθηκαν κατά 510.000 σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, αγγίζοντας, για πρώτη φορά, το ιστορικό μέγεθος των 6,26 εκατ. ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα.

Ανασφάλιστα ΙΧ: τα πρόστιμα

Ο κάτοχος του ανασφάλιστου οχήματος αντιμετωπίζει διοικητικές κυρώσεις όπως:

  • αφαίρεση πινακίδων,
  • αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας,
  • χρηματικό πρόστιμο
  • και επιπλέον αντιμετωπίζει και ποινικές κυρώσεις.

Πώς θα δείτε αν το όχημά σας είναι ασφαλισμένο

Υπάρχουν οχήματα για τα οποία ενώ έχουν καταβληθεί τέλη κυκλοφορίας είναι ανασφάλιστα. Η οικονομική στενότητα των τελευταίων ετών και η απουσία συστηματικών και διασταυρούμενων ελέγχων έχουν διαμορφώσει τις συνθήκες για να πληθαίνουν τα ανασφάλιστα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, γεγονός που «εγγυάται» την απίστευτη ταλαιπωρία όσων οδηγών εμπλέκονται σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα.

Όμως οι οδηγοί εύκολα και απλά μπορούν να μάθουν αν το όχημα τους είναι ασφαλισμένο.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του μια ηλεκτρονική εφαρμογή που ενημερώνει τους οδηγούς όχι μόνο για το αν είναι ή όχι ασφαλισμένο το όχημα αλλά ακόμη και για το ποια εταιρεία το έχει ασφαλίσει και μέχρι πότε.

Το μόνο που χρειάζεται για να δουν αν είναι δηλωμένο το όχημα, είναι ο αριθμός της πινακίδας κυκλοφορίας και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Τα εισοδηματικά όρια στα πρόστιμα του ΚΟΚ

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Related Posts

Ο δικός μου ο μπαμπάς
Ο δικός μου ο μπαμπάς
Ξεκινά το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον
Ξεκινά το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον
Ο Μητσοτάκης δεν πάει σε debate με Τσίπρα
Ο Μητσοτάκης δεν πάει σε debate με Τσίπρα
Παραβίαση και του GDPR από Φορτσάκη της ΝΔ
Παραβίαση και του GDPR από Φορτσάκη της ΝΔ
http://best-mining.com.ua

раскрутка сайтов
Αρέσει σε %d bloggers: